Bylinkové noky s bazalkovým olejem
podle kuchaře Kamila Ščerby z Pivovarského dvora Purkmist v Plzni.
Suroviny na přípravu bazalkového oleje:
3 hrsti nasekaných bazalkových lístků
120 ml olivového oleje
šťávu z jednoho citrónu
30 g strouhaného parmazánu
sůl
pepř
Postup:
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.
Suroviny na přípravu bylinkových noků:
500 g sýra rikotta
60 g parmazánu
2 vejce
130 g hladké mouky
hrst nasekaných mátových lístků
hrst nasekané petržele
2 hrsti nasekaných lístků bazalky
sůl
pepř
Postup:
Ze všech surovin uděláme hladké těsto, vytvarujeme 20centimetrové tenké válečky a krájíme 0,5 cm noky. Noky lehce stlačíme vidličkou a vložíme do osolené vroucí vody. Když noky vyplavou, jsou hotové.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka