Bylinkové řízečky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jany ze Smilova.

Suroviny:

  • 60 dkg masa- krkovice, kýta
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 12 dkg strouhanky
  • 1/4 lžičky mleté papriky
  • svazek bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka) mohou být i sušené
  • 2 vejce
  • 10 dkg hladké mouky
  • olej na smažení

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Vejce rozšleháme. Plátky masa obalíme v mouce, vejcích a bylinkové strouhance. Na pánvi osmažíme v oleji po obou stranách.

Doporučená příloha: šťouchané brambory.

autor: posluchač