Caesar salát
podle Václava Opla z Restaurace Za oponou v Novém divadle v Plzni.
Suroviny na 4 porce Cézar salátu:
2 kusy římského salátu
hoblinky parmazánu na ozdobu
Suroviny na dresink:
4 žloutky
6 filátek ančoviček
citrónová šťáva
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
2 lžíce strouhaného parmazánu
4 plátky toustového chleba
3 stroužky utřeného česneku
olivový olej
máslo
Postup:
Do misky dáme žloutky, jemně nasekané ančovičky, citrónovou šťávu, kousek utřeného česneku a vše smícháme. Přidáme obě hořčice a za stálého míchání olej, strouhaný parmazán, sůl a pepř.
Toustový chléb nakrájíme na větší kostky a nasucho opražíme v troubě. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zbytek česneku a toustový chléb opečeme.
Římské listy propereme, natrháme na kusy do misky, přidáme dresink, jemně promícháme, přidáme krutony a na talíři zdobíme hoblinkami parmazánu.
Podle chuti můžeme přidat kousky grilovaných kuřecích prsou nebo lososa.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka