Černé nebo bílé?

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Malým i velkým školákům nastává období povinností. Aby vše lépe zvládli, potřebují se posílit a dát si něco „na zub“. Bude jim jistě chutnat dvojnásob dobře, když si sami tuhle dobrotu připraví. Navíc její příprava je jako stvořená pro jejich malé ruce. A ještě mohou tímto receptem udělat radost rodičům a před Vánocemi se přičinit o jedno nepečené cukroví navíc.

Suroviny na cukroví:

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (200 ml)
210 g kokosové moučky
60 oloupaných mandlí
60 malých papírových košíčků

Suroviny na obalení:

2-3 polévkové lžíce kakaa
2-3 polévkové lžíce kokosové moučky

Postup:

Kondenzované mléko a kokosovou moučku v misce promícháme, až vznikne tvárná hmota. Kávovou lžičkou odebíráme kousky kokosové hmoty, ze které vytvoříme placičku, položíme na ni oloupanou mandli, pěkně zakulatíme, aby vznikla kulička.

Polovinu kuliček obalíme v kakau a druhou v kokosové moučce. Hotové kuličky vložíme do malých papírových košíčků.

Celková doba přípravy nepřesáhne 45 minut.