Citrónové maso

Citrónové maso od posluchačky Jarky ze Strakonic

Postup:
Podle počtu strávníků si připravíme plátky telecího, kuřecího nebo vepřového masa. Osolíme je a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s trochou mleté sladké papriky a pepřem. Volně je stočíme a klademe jeden závitek vedle druhého do vymazaného pekáče. Pokud nám zbude trochu mouky s přísadami, jemně závitky ještě posypeme. Pokapeme je rozpuštěným máslem a na půl hodiny dáme do předem vyhřáté trouby.

Mezitím si připravíme nálev - vodu, počítáme 2 dl na 1 kg masa - smícháme s 10 kostkami cukru, nastrouhanou kůrou z 1 citronu, šťávou z 1 citronu, přidáme utřený česnek, 4 lžíce sojové omáčky a 2 lžíce oleje. Když závitky po určené době vyndáme, otočíme je a polijeme omáčkou. A opět dáme ještě na 1/2 hodiny do vyhřáté trouby.

Podáváme je s rýží.

autor: posluchač