Čiži piži

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

slovenské národní jídlo z okolí Přešpurku od šéfkuchaře Iva Růžičky.

Suroviny:

  • 200 g husích jater (můžeme případně nahradit jinými drůbežími)
  • 1 větší cibule
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • pórek

Postup:

Cibuli nakrájíme na jemnější kolečka. Od blanek očištěná husí játra lehce pokrájíme a krátce orestujeme s nakrájenou cibulí (nesmí být krvavá, ale ani vysušená). Vše osolíme a opepříme.

Rozmícháme vejce a směs na pánvičce jimi zalijeme. Přiklopíme pokličkou, ztlumíme oheň a necháme vajíčko srazit do omelety.

Když je omeleta hotová, na talíři ji posypeme nakrájeným pórkem. Přílohou mohou být vařené brambory, bagetka nebo chléb.

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.