Čokoládové brownies s jahodovou omáčkou
podle Petra Baumruka, šéfkuchaře Starobolevecké hospůdky v Plzni.
Suroviny:
170 g čokolády s obsahem kakaa 70%165 g másla
5-6 vajec
165 g cukru krupice
90 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
40 g loupaných mandlí
100g čerstvých jahod
40 g cukru krupice
citronová šťáva
Postup přípravy brownies:
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, čokoládu rozpustíme s máslem, vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr.
Vše opatrně a pomalu smícháme dohromady a hmotu vlijeme do silikonové formy nebo do vymazaného a vysypaného pekáče.
Formu vložíme do trouby předehřátou na 180° C a pečeme, dokud hmota není na povrchu opečená a uvnitř vlhká.
Nakrájíme na porce různých tvarů.
Postup přípravy jahodové omáčky:
Omyté jahody rozmixujeme s cukrem a propasírujeme přes cedník – vznikne tak pyré. Dochutíme citronovou šťávou a zrnky vanilky.
Brownies přelijeme omáčkou a při servírování posypeme navrch plátky mandlí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.