Čokoládové brownies s jahodovou omáčkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Baumruka, šéfkuchaře Starobolevecké hospůdky v Plzni.

Suroviny:

170 g čokolády s obsahem kakaa 70%165 g másla
5-6 vajec
165 g cukru krupice
90 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
40 g loupaných mandlí
100g čerstvých jahod
40 g cukru krupice
citronová šťáva

Postup přípravy brownies:

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, čokoládu rozpustíme s máslem, vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr.

Vše opatrně a pomalu smícháme dohromady a hmotu vlijeme do silikonové formy nebo do vymazaného a vysypaného pekáče.

Formu vložíme do trouby předehřátou na 180° C a pečeme, dokud hmota není na povrchu opečená a uvnitř vlhká.

Nakrájíme na porce různých tvarů.

Postup přípravy jahodové omáčky:

Omyté jahody rozmixujeme s cukrem a propasírujeme přes cedník – vznikne tak pyré. Dochutíme citronovou šťávou a zrnky vanilky.

Brownies přelijeme omáčkou a při servírování posypeme navrch plátky mandlí.

autor: Petr Baumruk