Čokoládové lanýže
podle kuchaře Ivo Růžičky.
Suroviny:
300 g čokolády (nejlépe 70% hořké)
2,5 dcl 33% smetany
3 lžíce alkoholu (rum, koňak apod. můžeme nahradit rumovou esencí)
špetka soli
150 g kakaa na obalení
Postup:
Šlehačku dáme do malého hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu, odstavíme, nasypeme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
Přidáme špetku soli, alkohol a dvě lžíce vody, vymícháme a dáme do lednice přes noc ztuhnout.
Z hmoty tvoříme kuličky a obalujeme v kakau.
Dáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.