Čokoládové řezy a ananasem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zdeny z Chotěšova.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 50 ml oleje
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g čokoláda na vaření
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 plechovka koleček ananasu
  • 50 g rybízové zavařeniny

Postup:

Žloutky ušleháme s polovinou cukru, olejem a rozpuštěnou čokoládou do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh, obě hmoty spojíme a nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Hotové těsto nalijeme a rozprostřeme do pekáčku s vyšším okrajem, který předem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kolečka ananasu necháme okapat, rozložíme je na povrch těsta a střed vyplníme zavařeninou.

Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy tak, aby každý kousek měl své celé kolečko ananasu.

autor: posluchač