Čokoládové štangle
Čokoládové štangle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
2 vejce,
125 g cukru,
1 vanilkový cukr,
1 lžičku skořice,
1 lžičku strouhané pomerančové kůry,
125 g hladké mouky,
1/2 bal. prášku do pečiva,
100 g nasekaných mandlí,
100 g nasekané čokolády na vaření,
180 g rozinek (namočených ve dvou lžičkách rumu),
polevu a kokosovou moučku (na ozdobu potřebujeme).
Postup:
Vejce ušleháme s 1 lžící horké vody, přidáme cukr, vanilkový cukr, skořici, pomerančovou kůru a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mandle a nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu. Nakonec přidáme rozinky. Stejnoměrně rozetřeme na plech na pečící papír a mírně pečeme. Ještě teplé krájíme na štangličky a konce namáčíme v čokoládě a ve strouhaném kokosu.