Cuketové karbanátky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Suroviny:

  • 300 g cukety
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g hrubě strouhaného sýra
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • sůl, pepř
  • 150 g měkkého salámu
  • 3 stroužky česneku
  • muškátový květ, majoránka

Postup:

Cuketu oloupeme, odstraníme jádra a hrubě ji nastrouháme, stejně tak sýr. Přidáme ovesné vločky, strouhanku, vejce, prolisovaný česnek a všechno koření. Promícháme a necháme pustit šťávu.

Salám nakrájíme na drobnější kostičky a k cuketě. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme zahustit strouhankou. Rukama tvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo zeleninových salátem.

autor: posluchač