Domácí sulc
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny:
500 g vepřového kolena
500 g libového vepřového plecka
2 vepřové nožičky
2 cibule
60 g celeru
60 g mrkve
60 g petržele
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
špetka tymiánu
ocet podle chuti
směs sušeného koření (celer, petržel, libeček, mrkev, cibule, česnek)
pepř
sůl
Postup:
Maso omyjeme a společně vaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme z vývaru a po vychladnutí zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.
Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme najemno a vložíme do vývaru. Přidáme bobkový list, nové koření, tymián a vaříme do změknutí zeleniny.
Koření vyjmeme, přidáme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme.
Odstavíme a dochutíme octem, směsí sušeného namletého koření a mletým černým pepřem.
Masovou směs nalijeme do formy a v chladu necháme ztuhnout do druhého dne.
Vyklopíme a můžeme konzumovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.