Domácí sulc

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny:

500 g vepřového kolena
500 g libového vepřového plecka
2 vepřové nožičky
2 cibule
60 g celeru
60 g mrkve
60 g petržele
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
špetka tymiánu
ocet podle chuti
směs sušeného koření (celer, petržel, libeček, mrkev, cibule, česnek)
pepř
sůl

Postup:

Maso omyjeme a společně vaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme z vývaru a po vychladnutí zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.

Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme najemno a vložíme do vývaru. Přidáme bobkový list, nové koření, tymián a vaříme do změknutí zeleniny.

Koření vyjmeme, přidáme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme.

Odstavíme a dochutíme octem, směsí sušeného namletého koření a mletým černým pepřem.

Masovou směs nalijeme do formy a v chladu necháme ztuhnout do druhého dne.

Vyklopíme a můžeme konzumovat.

autor: posluchač