Receptář6. března  2017 v 09:20  

Fazolník

Dezert - Foto:  lysinewf,  CC BY-SA 2.0

DezertFoto:  lysinewf, CC BY-SA 2.0

podle šéfkuchaře Ivo Růžičky.

Suroviny: 

1 plechovka červených fazolí
½ hrnku celozrnné mouky
¼ hrnku kakaa
¼ hrnku třtinového cukru
125 ml polotučného mléka
¼ hrnku oleje (např. řepkového)
¼ hrnku kvalitní hořké čokolády (nasekané nebo nastrouhané)
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 menší hodně zralý banán
špetka soli 

Postup: 

Fazole důkladně propláchneme od nálevu a společně s nakrájeným banánem, vanilkovým cukrem, olejem a mlékem rozmixujeme tyčovým mixérem. Vznikne vlhká hladká hmota.  

V jiné míse smícháme celozrnnou mouku, prášek do pečiva, kakao, třtinový cukr, nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu a sůl. K tomu přilijeme rozmixovanou směs, vše promícháme.  

Vznikne těsto, které pečeme v silikonové formě na 170 °C po dobu 20 minut, ne však déle. Buchta musí zůstat měkká a vláčná. 

Vaříme s rozhlasem - Foto: Aleš Vavřík

Autor:  Ivo Růžička
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  D5, mezi km 75.3 a 75.5, ve směru Rozvadov, práce na údržbě mostu, jízdní pruh uzavřen, Od 24.04.2017 14:00 Do 24.04.2017 18:00, odstraňování grafiti, údržba a opravy mostů, zdroj: ŘSD
  Od 24.4.2017 12:45 do 14:50; v ulici Klatovská třída v obci Plzeň; křiž. s ul. Bendova; nehoda; probíhá vyšetřování nehody, nebezpečí; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění.
  Od 24.4.2017 12:25 do 14:30; v ulici Písecká v obci Plzeň; nehoda nákladního vozidla; probíhá vyšetřování nehody, nebezpečí; havárie NA bez zranění.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace