Receptář6. března  2017 v 09:20  

Fazolník

Dezert - Foto:  lysinewf,  CC BY-SA 2.0

DezertFoto:  lysinewf, CC BY-SA 2.0

podle šéfkuchaře Ivo Růžičky.

Suroviny: 

1 plechovka červených fazolí
½ hrnku celozrnné mouky
¼ hrnku kakaa
¼ hrnku třtinového cukru
125 ml polotučného mléka
¼ hrnku oleje (např. řepkového)
¼ hrnku kvalitní hořké čokolády (nasekané nebo nastrouhané)
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 menší hodně zralý banán
špetka soli 

Postup: 

Fazole důkladně propláchneme od nálevu a společně s nakrájeným banánem, vanilkovým cukrem, olejem a mlékem rozmixujeme tyčovým mixérem. Vznikne vlhká hladká hmota.  

V jiné míse smícháme celozrnnou mouku, prášek do pečiva, kakao, třtinový cukr, nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu a sůl. K tomu přilijeme rozmixovanou směs, vše promícháme.  

Vznikne těsto, které pečeme v silikonové formě na 170 °C po dobu 20 minut, ne však déle. Buchta musí zůstat měkká a vláčná. 

Vaříme s rozhlasem - Foto: Aleš Vavřík

Autor:  Ivo Růžička
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 19. června  2017 v 09:20     FotogalerieAudio  rubrika: Receptář

    Sladkosti našich prababiček: Sirup z květů bezinky

    Právě kvetou bezinky, neboli bez černý, a tak pro vás máme tradiční a osvědčený recept na sirup z bezinkových květů. Postup i recept je jednoduchý, ale několik zásad se nesmí zanedbat.

     
  • 9. června  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Viška pašticada

    Tento pokrm pochází z Jadranu. Kdybychom název přeložili, tak pašticáda znamená jídlo či pokrm, Viška dává na vědomí, odkud pochozí, z ostrova Vis. Omáčka je velmi tmavá a má zvláštní chuť po hřebíčku a víně.

     
  • 2. června  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Chutná a zdravá pomazánka z avokáda

    Avokádo je ovoce, které není sladké, svou chutí připomíná ořechy. Tomu odpovídá i vysoká energetická hodnota a množství tuků, které záleží na stupni zralosti, i přesto se hodí do dietní stravy.

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace