Finský dezert z Ukrajiny

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zuzany z Mariánských Lázní.

Ingredience
  • 10 dkg másla
  • 15dkg cukru
  • 5 mandlí
  • 3 vejce
  • 8-10 jablek
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • skořice
  • můžeme přidat rozinky

Postup:

Nakrájená jablka podusíme se skořicí, podle chuti můžeme přidat cukr. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, nasekané mandle, citrónovou šťávu, vychladlá jablka a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazaného, menšího pekáčku a pečeme při teplotě 150° C asi 15 - 20minut.

autor: posluchač

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.