Grilovaná jablka s tvarohem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Václava Opla z Restaurace Za oponou v Novém divadle v Plzni

Suroviny na 4 porce:

4 středně velká jablka
40 g másla
2 lžičky mleté skořice
kůra z ½ citrónu
šťáva z ½ citrónu
250 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
50 g rozinek
4 lžičky medu
8 lístků máty

Postup:

Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a šťávou.

Jablka rozpůlíme napříč, aby vznikly hvězdičky, vydlabeme jádřince. Položíme je na rozpálený gril, nejprve rozpůlenou stranou a po 6-8minutách otočíme.

Po opečení jablka obrátíme, do důlku dáme kousek másla a posypeme skořicí. Jakmile se máslo rozpustí, sundáme jablka z grilu, naplníme tvarohem, pokapeme medem a ozdobíme lístky máty.

autor: Václav Opl