Grilovaná jablka s tvarohem
podle Václava Opla z Restaurace Za oponou v Novém divadle v Plzni
Suroviny na 4 porce:
4 středně velká jablka
40 g másla
2 lžičky mleté skořice
kůra z ½ citrónu
šťáva z ½ citrónu
250 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
50 g rozinek
4 lžičky medu
8 lístků máty
Postup:
Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a šťávou.
Jablka rozpůlíme napříč, aby vznikly hvězdičky, vydlabeme jádřince. Položíme je na rozpálený gril, nejprve rozpůlenou stranou a po 6-8minutách otočíme.
Po opečení jablka obrátíme, do důlku dáme kousek másla a posypeme skořicí. Jakmile se máslo rozpustí, sundáme jablka z grilu, naplníme tvarohem, pokapeme medem a ozdobíme lístky máty.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka