Grilovaná zelenina
podle profesionálního kuchaře Iva Růžičky.
Suroviny:
zelenina – lilek, cuketa, mrkev, paprika
čerstvé bylinky
máslo
hrubozrnná sůl
Suroviny na omáčku:
kysaná smetana
cibulka nakrájená najemno
česnek
citrón
Postup:
Zeleninu očistíme, nakrájíme, můžeme osolit. Dáme na gril, přidáme bylinky, nakonec na zeleninu dáme máslo, necháme rozpustit a dogrilujeme.
Kysanou smetanu promícháme s najemno nakrájenou cibulkou, a podle chuti přidáme česnek a citrónovou šťávu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.