Gruzínská játra
podle paní Anny z Krásné u Aše.
Suroviny:
- ½ kg drůbežích jater
- 1 střední cibuli
- 1 pórek – bílou část
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- 1 šlehačka
- 2 vejce
- olej
Postup:
Játra očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, pórek na kolečka. Česnek utřeme, nebo prolisujeme. Na pánev dáme olej, na kterém osmahneme játra, přidáme cibuli, pórek a česnek, zamícháme a podusíme. Dáme na pekáč, smícháme šlehačku s vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na játra. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme.
Příloha: brambory, rýže, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.