Gruzínská játra

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Anny z Krásné u Aše.

Suroviny:

  • ½ kg drůbežích jater
  • 1 střední cibuli
  • 1 pórek – bílou část
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1 šlehačka
  • 2 vejce
  • olej

Postup:

Játra očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, pórek na kolečka. Česnek utřeme, nebo prolisujeme. Na pánev dáme olej, na kterém osmahneme játra, přidáme cibuli, pórek a česnek, zamícháme a podusíme. Dáme na pekáč, smícháme šlehačku s vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na játra. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme.

Příloha: brambory, rýže, zeleninový salát

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.