Guláš švarného myslivce

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Libuše z Kovčína.

Suroviny:

0,5 kg vepřového plecka
4 menší cibule
2 lžíce sádla
200 g hub
250 ml smetany
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky staročeského koření
1 bobkový list
sůl, pepř, kmín
hladká mouka na zahuštění
2 stroužky česneku

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle a přidáme maso, které orestujeme. Přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.

Houby pokrájíme na plátky, přidáme k masu a ještě 10 minut povaříme. Poté maso zalijeme smetanou, ve které jsme před tím rozšlehali mouku. Nakonec přidáme utřený česnek.

Podáváme s knedlíkem a ozdobíme čerstvou cibulkou.

autor: posluchač