Hermelín v bramborovém těstíčku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jitky ze Sokolova

Suroviny:

  • 1 hermelín
  • sekaná petrželka
  • olej na smažení

Suroviny na těstíčko:

  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • 1 vejce
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme.

Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme.

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku přelijeme bramborovým těstíčkem.

Hermelín smažíme z obou stran do zlatova, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

autor: posluchač