Hermelínová pomazánka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Ladislavy z Drmoulu.

Suroviny:

  • 1 hermelín
  • 4 dkg másla
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 natvrdo vařené vejce
  • 1 cibule
  • 5 dkg salámu
  • 1 kyselá okurka
  • česnek  podle chuti
  • mletá paprika
  • sůl

Postup:

Hermelín a máslo rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt. Vejce, cibuli salám a okurku nakrájíme nadrobno. Přidáme česnek, sůl, mletou papriku a vše dobře promícháme.

Mažeme na chléb nebo veku.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.