Hermelínová pomazánka
podle paní Ladislavy z Drmoulu.
Suroviny:
- 1 hermelín
- 4 dkg másla
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 natvrdo vařené vejce
- 1 cibule
- 5 dkg salámu
- 1 kyselá okurka
- česnek podle chuti
- mletá paprika
- sůl
Postup:
Hermelín a máslo rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt. Vejce, cibuli salám a okurku nakrájíme nadrobno. Přidáme česnek, sůl, mletou papriku a vše dobře promícháme.
Mažeme na chléb nebo veku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.