Houbové pečenáče

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

paní Marie z Manětína.

Suroviny:

na pečenáče
  • houby, vhodné na smažení
  • vejce, strouhanka, hladká mouka
  • sůl
  • olej na smažení


na nálev
  • 1 l vody
  • 0,25 l octa
  • 4 dkg soli
  • 7,5 dkg cukru krystalu
  • 12 tabletek umělého sladidla
  • cibule

Postup:

Houby usmažíme na řízky. Necháme vychladnout a pomocí papírové utěrky odsajeme přebytečný tuk. Ze surovin svaříme nálev a také je necháme vychladnout. Houby skládáme do sklenic, proložíme cibulí, zalijeme nálevem a zavřeme.

Uložíme do lednice a konzumujeme s čerstvým chlebem po 2 až 3 dnech.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.