Houbové pečenáče
paní Marie z Manětína.
Suroviny:
na pečenáče- houby, vhodné na smažení
- vejce, strouhanka, hladká mouka
- sůl
- olej na smažení
na nálev
- 1 l vody
- 0,25 l octa
- 4 dkg soli
- 7,5 dkg cukru krystalu
- 12 tabletek umělého sladidla
- cibule
Postup:
Houby usmažíme na řízky. Necháme vychladnout a pomocí papírové utěrky odsajeme přebytečný tuk. Ze surovin svaříme nálev a také je necháme vychladnout. Houby skládáme do sklenic, proložíme cibulí, zalijeme nálevem a zavřeme.
Uložíme do lednice a konzumujeme s čerstvým chlebem po 2 až 3 dnech.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.