Houbové ragú se zeleninou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Ivy z Plzně.

Suroviny:

  • 2 středně velké cukety
  • 1 menší pórek
  • 1 lžíce oleje
  • 1 zelená a 1 červená paprika
  • sůl, pepř
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 5 lžic sterilovaného hrášku

Postup:

Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bílou část pórku nakrájíme a na oleji osmahneme. Přidáme cukety a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut. Pak vmícháme nakrájené houby, krátce je podusíme a zaprášíme moukou. Za stálého míchání přilijeme vývar a dusíme ještě 15 minut. Po přidání hrášku pokrm prohřejeme.

Vhodnou přílohou jsou brambory.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.