Houbové ragú se zeleninou
podle paní Ivy z Plzně.
Suroviny:
- 2 středně velké cukety
- 1 menší pórek
- 1 lžíce oleje
- 1 zelená a 1 červená paprika
- sůl, pepř
- 250 g žampionů
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 5 lžic sterilovaného hrášku
Postup:
Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bílou část pórku nakrájíme a na oleji osmahneme. Přidáme cukety a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut. Pak vmícháme nakrájené houby, krátce je podusíme a zaprášíme moukou. Za stálého míchání přilijeme vývar a dusíme ještě 15 minut. Po přidání hrášku pokrm prohřejeme.
Vhodnou přílohou jsou brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.