Houbovník
podle pana Karla z Medné.
Suroviny:
1 až 3 kg hub
vrchovatá lžíce polohrubé mouky
vrchovatá lžíce dětské krupičky
2-3 lžíce kysané smetany
2 vejce
1 větší cibule
strouhanka
olej
máslo
sůl
pepř
Postup:
Očištěné houby pokrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji a necháme mírně vychladnout.
V zakysané smetaně rozšleháme vajíčka, přidáme mouku a krupičku a smícháme s houbami.
Osolíme, opepříme, a pokud je směs moc řídká, přidáme strouhanku.
Hmotu pak vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Uhladíme a na povrch ještě poklademe plátky másla.
Pečeme ve středně horké troubě 10-15 minut.
Podáváme nejlépe s brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.