Hovězí entrecote s chřestem a máslovým bramborem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.

Suroviny:

1 kg vysokého roštěnce
500g zeleného chřestu
800 g brambor
100 g másla
sůl
drcený pepř
olej na potření a opečení masa

Postup:

Roštěnec očistíme, naporcujeme na 4 stejně velké díly, lehce naklepeme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme několik dní odležet v lednici.

Zelený chřest očistíme a zlomíme, použijeme jeho vrchní část. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší hranolky a uvaříme v osolené vodě.

Maso vyndáme z lednice hodinu před konzumací. Opečme zprudka z obou stran. Chřest zlehka opečme na másle, osolíme, opepříme, přidáme vařené brambory a lehce promícháme.

autor: šéfkuchař