Receptář21. července  2017 v 09:20  

Hovězí závitky v pikantní omáčce

Hovězí závitky v pikantní omáčce a žemlový nákyp - Foto: Mirka Kuntzmannová

Hovězí závitky v pikantní omáčce a žemlový nákypFoto: Mirka Kuntzmannová

Podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny: 

4 plátky zadního hovězího masa po cca 120 g
1 cibule
4 plátky šunky
hořčice
kapary
1 lžička barevného pepře
worcesterská omáčka
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
sůl
3 lžíce oleje
vývar na podlévání 

Postup: 

Plátky masa naklepeme, potřeme olejem a v chladu necháme alespoň jednu hodinu uležet. Potom je osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, pevně svineme, spíchneme jehlami nebo párátky a obalíme v mouce.  

Na rozpáleném oleji opečeme. Pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkový list, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.  

Měkké maso vyjmeme a odstraníme jehly nebo párátka. Omáčku přecedíme, přidáme do ní najemno pokrájené kapary, worcesterskou omáčku a celý pepř. Ještě krátce povaříme. Podáváme spolu se závitky, dušenou rýží, bramborovou kaší nebo s žemlovým nákypem. Vhodným doplňkem jsou saláty z čerstvé zeleniny. 

Celková doba přípravy: cca 2 hodiny (bez doby potřebné k uležení). 

Vaříme s rozhlasem

Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 13. října  2017     Audio  rubrika: Receptář

    Hlávkové zelí na smetaně s vepřovou plecí

    Hlávkové zelí, známe zejména v dušené úpravě, se podává velmi často, spolu s knedlíky, jako příloha k pečenému vepřovému masu. Dnešní recept nabízí úplně odlišnou úpravu, šetrnou a poměrně rychlou. Věřím, že bude vítanou...

     
  • 6. října  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Papriky s pohankovou náplní

    Dnešní recept je opět „pohankový“. Je zase úplně jiný, než byly ty ostatní. A v tom je ta krása.

     
  • 29. září  2017 v 09:30       rubrika: Receptář

    Telecí játra s jablky a cibulí

    Játra jako potravinu, si nejvíce ceníme pro vysoké množství vitamínů rozpustných v tucích. Jsou nejbohatším zdrojem vitaminu A, vysoký je též obsah vit D. Z vitamínů rozpustných ve vodě, musíme jmenovat vitamíny řady...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky, Viditelnost: přeháňkysnížená viditelnost na méně než 100 m, D5-77,8
  Srážky, Viditelnost: přeháňkysnížená viditelnost na méně než 100 m, D5-78,2
  D5, mezi km 103.5 a 100.5, ve směru Praha, provoz převeden do protisměru, zúžení vozovky na jeden jízdní pruh, oprava povrchu vozovky, Od 28.09.2017 05:40 Do 28.10.2017 23:59, oprava vozovek mostů, provoz ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace