Hrníčková buchta
podle paní Miloslavy ze Stříbra.
Suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- ½ hrnku cukru
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- prášek do pečiva
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků a pozvolna upečeme.
Podle chuti můžeme do buchty přidat ovoce, tvaroh, nebo polít polevou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.