Hrníčková buchta

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Miloslavy ze Stříbra.

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • ½ hrnku cukru
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • prášek do pečiva

Postup:

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků a pozvolna upečeme.

Podle chuti můžeme do buchty přidat ovoce, tvaroh, nebo polít polevou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.