Išelské koláčky
"Išelské koláčky" pí. Anny Ježková z Chmelné u Sušice
Suroviny na těsto:
21 dag hladké mouky,
2 dag kakaa,
7 dag cukru krupice,
4 dag strouhaných oříšků - lískových nebo vlašských,
12 dag másla,
citrónová kůra,
vanilkový cukr,
špetka skořice.
Postup:
Z těchto surovin zpracujeme těsto, rozválíme je a vykrajujeme z něj kolečka nebo další libovolné tvary. Záleží na každém, pro jaké se rozhodne. Z v o l n a upečeme.
Suroviny na nádivku:
5 dag cukru krupice, 1,5 žloutku dobře utřeného, trochu vanilkového cukru, 1 dag rybízové zavařeniny, 1 lžíce rumu, 7,5 dag strouhaných oříšků.
Postup:
Suroviny promícháme. Nádivkou plníme upečená kolečka, jejich povrch zdobíme čokoládovou polevou a oříškem.