Jablečná povidla s octem
podle paní Marie z Budětic.
Suroviny:
- 5 kg jablek
- 2,5 kg jemného krystalového cukru
- 1,25 dl octa
Postup:
Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a octem a necháme v chladnu do druhého dne odstát. Druhý den vše rozvaříme do sklovita a ještě horká povidla plníme do sklenic. Pokryjeme celofánem nebo zavíčkujeme a necháme v teplé troubě zaschnout.
Poznámka:
Povidla jsou tuhá.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.