Jablkové lívance

podle paní Moniky z Mariánských Lázní.

Suroviny:

  • 2 lžíce krupice
  • 2 1/2 šálku mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce cukru
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • mouka
  • sůl
  • 2 - 3 větší jablka
  • 2 bílky
  • tuk na opékání
  • cukr a skořice na posypání  

Postup:

Krupici nasypeme do horkého mléka a necháme hodinu nabobtnat. Pak přidáme rozkvedlaný žloutek, cukr, prášek do pečiva a mouku, které přidáme tolik, aby bylo těsto jako na lívance. Potom těsto mírně osolíme a vmícháme do něj oloupaná na jemné plátky nastrouhaná jablka. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Lívance opékáme po obou stranách dozlatova, hotové sypeme cukrem se skořicí.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka