Jablkové lívance
podle paní Moniky z Mariánských Lázní.
Suroviny:
- 2 lžíce krupice
- 2 1/2 šálku mléka
- 1 žloutek
- 1 lžíce cukru
- na špičku nože prášku do pečiva
- mouka
- sůl
- 2 - 3 větší jablka
- 2 bílky
- tuk na opékání
- cukr a skořice na posypání
Postup:
Krupici nasypeme do horkého mléka a necháme hodinu nabobtnat. Pak přidáme rozkvedlaný žloutek, cukr, prášek do pečiva a mouku, které přidáme tolik, aby bylo těsto jako na lívance. Potom těsto mírně osolíme a vmícháme do něj oloupaná na jemné plátky nastrouhaná jablka. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Lívance opékáme po obou stranách dozlatova, hotové sypeme cukrem se skořicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka