Jahodový koktejl

Jahodovy koktejl - Foto: Lenka Rojíková

Jahodovy koktejlFoto: Lenka Rojíková

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny: 

  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 1 hrnek rýžového nápoje (tekutého)
  • 1/2 lžičky mořské řasy agar v prášku (to je přírodní želírující látka)
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • špetka soli

Postup: 

Agarový prášek smícháme v rendlíku se špetkou soli, sirupem a rýžovým nápojem. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme – stačí 1 minutu. Touto horkou tekutinou přelijeme oprané a stopek zbavené jahody a vše rozmixujeme. 

Jahodový koktejl je velmi chutný teplý, ale můžeme ho podávat i vychlazený. Jahody jsou zde krátce tepelně upravené, tudíž pro tělo zdravější, a přidáním mořské řasy agar si navíc doplníme množství minerálů a vitamínů v těle. Zároveň je tento lahodný koktejl přirozeně bezlepkový. 

Tip:
Stejným způsobem připravíme i koktejl z malin, borůvek nebo jiného ovoce. 

Poznámka:
Rýžový nápoj je přirozeně sladký nápoj mléčné barvy, který běžně dostaneme ve zdravé výživě. V receptu ho můžeme obměnit za jiný obilný nápoj, např. jáhlový, ovesný, špaldový nebo kukuřičný. 

Autor:  Lenka Rojíková
Pořad: Hobby magazín  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: sněžení, D5-84,5
  Srážky: sněžení, D5-83,6
  Srážky: sněžení, D5-136,2

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace