Jahodový koktejl

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny:

  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 1 hrnek rýžového nápoje (tekutého)
  • 1/2 lžičky mořské řasy agar v prášku (to je přírodní želírující látka)
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • špetka soli

Postup:

Agarový prášek smícháme v rendlíku se špetkou soli, sirupem a rýžovým nápojem. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme – stačí 1 minutu. Touto horkou tekutinou přelijeme oprané a stopek zbavené jahody a vše rozmixujeme.

Jahodový koktejl je velmi chutný teplý, ale můžeme ho podávat i vychlazený. Jahody jsou zde krátce tepelně upravené, tudíž pro tělo zdravější, a přidáním mořské řasy agar si navíc doplníme množství minerálů a vitamínů v těle. Zároveň je tento lahodný koktejl přirozeně bezlepkový.

Tip:
Stejným způsobem připravíme i koktejl z malin, borůvek nebo jiného ovoce.

Poznámka:
Rýžový nápoj je přirozeně sladký nápoj mléčné barvy, který běžně dostaneme ve zdravé výživě. V receptu ho můžeme obměnit za jiný obilný nápoj, např. jáhlový, ovesný, špaldový nebo kukuřičný.

autor: Lenka Rojíková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka