Jarní bramborový salát

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle šéfkuchaře Ivo Růžičky.

Suroviny:

600 g brambor
2 svazky ředkviček
250 g cherry rajčátek
2 papriky
2 ks jarní cibulky
250 g polotučného tvarohu nebo lučiny
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
sůl
pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kostičky.

Ředkvičky, papriky rajčátka a cibulku nakrájíme na kolečka, přidáme k připraveným bramborám a vše opatrně promícháme.

Z tvarohu vytvoříme malou kávovou lžičkou nočky, které přidáme k zeleninové směsi a lehce promícháme.

Dochutíme olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

autor: Ivo Růžička