Jehněčí tatarák

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa (nejlépe hřbet)
  • 1 lžička kaparů
  • 5 vypeckovaných zelených oliv
  • 2 žloutky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 citrón nebo limetku
  • 1 lžička tabaska
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmazánu

Postup:

Maso nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Kapary a olivy nasekáme najemno. Jarní cibulku očistíme a bílou část nakrájíme najemno. Maso smícháme se žloutky, solí, pepřem tabaskem a olivovým olejem. Přidáme olivy, kapary, cibulku a vše dobře promícháme. Necháme vychladit.

Vychlazený tatarák posypeme parmazánem, nasekanou zelenou částí jarní cibulky a citrónem nakrájeným na půlměsíčky.

Servírujeme s chlebem, bagetou nebo pita chlebem.

autor: šéfkuchař