Kapr s houbami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny na 2 porce:

400g kapra
4 malé cibule
40g másla
1 dcl bílého vína
1 dcl šlehačky
70g žampionů
1 citron
cukr, sůl
hladká mouka
citronová šťáva

Postup:

Z kapra odstraníme páteřní kost, vrchní část porcí nařízneme, do zářezů zasuneme dílky citronu. Porce kapra osolíme, obalíme v mouce. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme porce kapra a dusíme za občasného podlévání vínem.

Podušené porce vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu procedíme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a podusíme.

Šťávu ochutíme šlehačkou, citronovou šťávou a špetkou cukru. Krátce povaříme. Porce kapra přelijeme omáčkou. Podáváme s noky nebo vařenými brambory.

autor: posluchač