Kapří hranolky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.

Suroviny na 4 porce:

600 g kapřích filetů
4 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
1,5 dcl bílého suchého vína
strouhanka
hladká mouka
olej

Postup:

Kapří filety nakrájíme na 1,5 cm široké hranolky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, přidáme 2 lžíce oleje, papriku a promícháme. Necháme přes noc marinovat v lednici.

Smícháme mouku se strouhankou (2/3 hladké mouky, 1/3 strouhanky), hranolky obalíme ve směsi a smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírové utěrce.

Podáváme s různými omáčkami.

autor: šéfkuchař