Karbanátky s pohankou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

300 g mletého masa
200 g vařené pohanky
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g taveného sýra
strouhanka
petrželka
mletý pepř, sůl
olej na smažení

Suroviny na polevu:

Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev, jemně nakrájenou petrželku, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek a připravenou cibuli dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Z hmoty tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji z obou stran smažíme dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.

Celková doba přípravy: cca 1 hodina.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.