Karbanátky trochu jinak
podle paní Zdeňky z Koterova.
Suroviny:
- 200 g mletého masa (mix)
- 200 g tvrdého uzeného sýra
- 200 g libovolné vařené zeleniny (květák, brokolice nebo polévková směs)
- 1 rohlík
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 celé vejce
- majoránka
- strouhanka na zahuštění a obalení
- sůl, mletý pepř
- olej nebo sádlo na smažení
Postup:
Rohlík nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vodou. V míse smícháme mleté maso, rozmačkanou zeleninu, nastrouhaný sýr, rohlík, nakrájenou cibuli, vejce, koření a prolisovaný česnek. Vše promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Jestliže je směs řídká, zahustíme strouhankou. Ze směsi pak vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.
Doporučená příloha: bramborová kaše, vařené brambory s pažitkou, šťouchané brambory, pečené brambory, zeleninové saláty.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.