Kaše z dýně Hokaidó
podle paní Jany z Plzně.
Suroviny:
- 1 dýně Hokaidó střední velikosti
- cca 500 ml šlehačky (záleží na tom, jak hustou kaši chceme)
- 1 větší cibule
- máslo
- olej
- pepř
- sůl
Postup:
Omytou dýni rozřízneme, vyndáme z ní semínka a nakrájíme ji na kostky. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, zalijeme šlehačkou. Opepříme, osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka – občas promícháváme. Uvařenou dýni rozmixujeme na jemnou kaši a nakonec vmícháme kousek másla.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.