19. dubna  2012  rubrika: Receptář

Kaštanové řezy

Moučník (ilustr. obr.) - Foto: Fotobanka stock.xchng

Moučník (ilustr. obr.)Foto: Fotobanka stock.xchng

podle paní Mirky

Suroviny:  

350 g syrových kaštanů (cca 300 g vařených a oloupaných)
8 vajec
200 g jemného krystalu
80 g sladké strouhanky (z dětských piškotů nebo z keksů)
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
200 g malinové nebo jiné pikantní zavařeniny
500 ml sladké smetany ke šlehání
120 g čokolády na vaření 

Postup:
 

Kaštany na vypouklé straně nařízneme a na vlhkém plechu ve středně vyhřáté
troubě pečeme cca 15 minut. Potom je oloupeme a ještě teplé protřeme sítem.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme prolisované vychladlé kaštany,
strouhanku a tuhý sníh z bílků. Vše velmi lehce promícháme a vlijeme do
vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče nebo plechu s vyšším okrajem.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut. Necháme trochu prochladnout a
vyklopíme na mřížku. Studený korpus rozřízneme, potřeme malinovou
zavařeninou, vrchní díl přiklopíme zpět a ozdobíme dotuha ušlehanou
šlehačkou, do které jsme lehce vmíchali nastrouhanou čokoládu. 

V chladu necháme asi 1 hodinu proležet. Pak krájíme na řezy a podáváme. 

Celková doba přípravy cca 2 hodiny 

Autor:  Mirka Kuntzmannová,  odborník
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

Plzeňský kraj
  Od 25.7.2014 16:00 do 19:05; na silnici 17114 u obce Velhartice okres Klatovy; nehoda; probíhá vyšetřování nehody; jízdní pruh uzavřen; DN 2 x OA bez zranění
  silnice I/27 (ulice Klatovská třída), Plzeň 3, Plzeň, práce na silnici, Od 28.07.2014 20:00 Do 28.07.2014 22:00, Výměna poklopu vpusti.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas