Kaštanové řezy

Moučník (ilustr. obr.) - Foto: Fotobanka stock.xchng

Moučník (ilustr. obr.)Foto: Fotobanka stock.xchng

podle paní Mirky

Suroviny:  

350 g syrových kaštanů (cca 300 g vařených a oloupaných)
8 vajec
200 g jemného krystalu
80 g sladké strouhanky (z dětských piškotů nebo z keksů)
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
200 g malinové nebo jiné pikantní zavařeniny
500 ml sladké smetany ke šlehání
120 g čokolády na vaření 

Postup:
 

Kaštany na vypouklé straně nařízneme a na vlhkém plechu ve středně vyhřáté
troubě pečeme cca 15 minut. Potom je oloupeme a ještě teplé protřeme sítem.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme prolisované vychladlé kaštany,
strouhanku a tuhý sníh z bílků. Vše velmi lehce promícháme a vlijeme do
vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče nebo plechu s vyšším okrajem.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut. Necháme trochu prochladnout a
vyklopíme na mřížku. Studený korpus rozřízneme, potřeme malinovou
zavařeninou, vrchní díl přiklopíme zpět a ozdobíme dotuha ušlehanou
šlehačkou, do které jsme lehce vmíchali nastrouhanou čokoládu. 

V chladu necháme asi 1 hodinu proležet. Pak krájíme na řezy a podáváme. 

Celková doba přípravy cca 2 hodiny 

Autor:  Mirka Kuntzmannová,  odborník
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, středa, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 23. ledna  2017 v 09:20       rubrika: Receptář

    Štěstí

    podle paní Marie ze Starého Lázu.

     
  • 20. ledna  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Masová mozaika

    V tomto receptu využijeme maso trochu v jiné úpravě. Stojí za zkoušku si mozaiku připravit a ochutnat. Jistě se stane vítanou změnou v našem jídelníčku.

     
  • 13. ledna  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Kynuté bulky s tymiánem

    Tyto „vylepšené rozpeky“ jsou vhodné jako dobré „zakousnutí“ k vínu či pivu, ale také jako příloha k luštěninám, dušené zelenině či jednoduchým omáčkám. Doporučuji je i jako výtečnou přílohu k polévkám nebo ke klasické...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Gerlova Huť
  Od 23.1.2017 17:50 do 19:55; v ulici Koperníkova v obci Plzeň; Koperníkova x Plachého; nehoda; OA x chodec, se zraněním, zvýšená opatrnost, na místo policie a ZZS.
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Bezvěrov

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace