Kaštanové řezy

Moučník (ilustr. obr.) - Foto: Fotobanka stock.xchng

Moučník (ilustr. obr.)Foto: Fotobanka stock.xchng

podle paní Mirky

Suroviny:  

350 g syrových kaštanů (cca 300 g vařených a oloupaných)
8 vajec
200 g jemného krystalu
80 g sladké strouhanky (z dětských piškotů nebo z keksů)
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
200 g malinové nebo jiné pikantní zavařeniny
500 ml sladké smetany ke šlehání
120 g čokolády na vaření 

Postup:
 

Kaštany na vypouklé straně nařízneme a na vlhkém plechu ve středně vyhřáté
troubě pečeme cca 15 minut. Potom je oloupeme a ještě teplé protřeme sítem.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme prolisované vychladlé kaštany,
strouhanku a tuhý sníh z bílků. Vše velmi lehce promícháme a vlijeme do
vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče nebo plechu s vyšším okrajem.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut. Necháme trochu prochladnout a
vyklopíme na mřížku. Studený korpus rozřízneme, potřeme malinovou
zavařeninou, vrchní díl přiklopíme zpět a ozdobíme dotuha ušlehanou
šlehačkou, do které jsme lehce vmíchali nastrouhanou čokoládu. 

V chladu necháme asi 1 hodinu proležet. Pak krájíme na řezy a podáváme. 

Celková doba přípravy cca 2 hodiny 

Autor:  Mirka Kuntzmannová,  odborník
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 19. května  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Mřížkový koláč s tvarohem

    Pamatuji si, že se tato klasika české kuchyně prodávala v mléčných barech? Spolu s tímto koláčem si k mléku, kakau a různým mléčným koktejlům mohl každý vybrat i různé palačinky, loupáčky, koláče a koláčky, šátečky...

     
  • 12. května  2017     Audio  rubrika: Receptář

    Jemná rajčatová omáčka z protlaku

    Tahle omáčka by se dala nazvat třeba také „rajskou vzpomínkou“ na maminčinu či babiččinu kuchyni. Je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Poslední dobou se v některých domácnostech příliš nevaří, prý pro delší...

     
  • 5. května  2017     Audio  rubrika: Receptář

    Marinovaný králík

    Králičí maso je lehce stravitelné. Má jemná svalová vlákna, minimální množství kolagenu. Svým složením se podobá masu drůbežímu.

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Od 25.5.2017 14:00 do 17:05; v ulici Mohylová v obci Plzeň; Mohylova x Radiova; nehoda autobusu; BUS x OA bez zranění, bez úniku PHM, na místo policie
  Od 25.5.2017 13:55 do 15:00; D5 - 100.1km na trase Praha - Rozvadov; porouchané vozidlo, očekávejte zdržení; pro poruchu odstavené vozidlo - (v odstavném pruhu ...)
  Od 25.5.2017 13:20 do 15:25; v ulici Klatovská třída v obci Plzeň; u nám. TGM; nehoda; 2xOA bez zranění, bez úniku PHM, překáží provozu, na místo policie

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace