Koláč z hlávkového zelí
podle paní Marie z Manětína.
Suroviny:
- 60 dkg bílého hlávkového zelí
- 10-20 dkg nakrájené šunky, masa nebo uzeniny
- 5-10 dkg strouhaného sýra
- 2 vejce
- ½ hrnku mléka (hrnek ¼ l)
- ½ hrnku oleje
- 1 hrnek polohrubé mouky
- pepř
- sůl
- pálivá paprika
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce mouky smíchaná s 1 lžičkou prášku do pečiva
Postup:
Zelí najemno nakrájíme, osolíme, rukama promneme, až pustí šťávu. Necháme 20 minut stát. Přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme, jako poslední přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech na pečící papír. Pečeme při teplotě 180° C asi 30 minut dozlatova. Po upečení necháme 10-15 minut stát a nakrájíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka