Koláč ze zelí
podle paní Marie z Manětína.
Suroviny:
600 g bílého hlávkového zelí
200 g uzeného masa
2 vejce
1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
100 g nahrubo nastrouhaného sýra
sůl
pepř
podle chuti další koření a česnek
Postup:
Hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme najemno, uzené maso nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme.
Zelí dáme do mísy, osolíme a rukou vše promačkáme a necháme 5 minut stát.
Přidáme ostatní suroviny, rukou opět vše zamícháme. Podle potřeby můžeme přidat mouku.
Na pečící papír dáme hmotu a pečeme při teplotě 180° C.
Koláč vyndáme, necháme trochu vychladnout a potom krájíme.
Příprava trvá asi 45 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka