Koláč ze zelí

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie z Manětína.

Suroviny:

600 g bílého hlávkového zelí
200 g uzeného masa
2 vejce
1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
100 g nahrubo nastrouhaného sýra
sůl
pepř
podle chuti další koření a česnek

Postup:

Hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme najemno, uzené maso nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme.

Zelí dáme do mísy, osolíme a rukou vše promačkáme a necháme 5 minut stát.

Přidáme ostatní suroviny, rukou opět vše zamícháme. Podle potřeby můžeme přidat mouku.

Na pečící papír dáme hmotu a pečeme při teplotě 180° C.

Koláč vyndáme, necháme trochu vychladnout a potom krájíme.

Příprava trvá asi 45 minut.

autor: posluchač