Konfitovaná květová špička

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle šéfkuchaře Romana Kareše ze Švejk restaurantu U pětatřicátníků v Plzni.

Suroviny:

600g hovězí květové špičky
½ l olivového oleje
1 palička neloupaného česneku
2 karotky
1 celer
1 řapíkatý celer
3 šalotky
čerství tymián
divoké koření
sůl
hrubý pepř

Postup:

Maso částečně odblaníme, prošpikujeme kořenovou zeleninou a řapíkatým celerem, ochutíme solí a pepřem. Vložíme do pekáčku s teplým olivovým olejem, přidáme divoké koření, tymián, šalotku, česnek a zbytek zeleniny.

Maso konfitujeme při teplotě 80°C čtyři hodiny. Maso podáváme nakrájené na plátky s bílým pečivem.

autor: Roman Kareš