Králík na halali
podle paní Jaroslavy z Radobyčic.
Suroviny:
- 1 naporcovaný králík
- 1 sklenička zeleniny Halali
- 1 mražená zelenina - Mrkev-celer-petržel
- 2 cibule
- sůl
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 dcl oleje
- 3 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 dcl bílého vína
- trochu kmínu
- 15 dkg špeku
Postup:
Králíka dáme na pekáč, polijeme vínem, osolíme, zasypeme mraženou zeleninou a zeleninou Halali, nahrubo nasekanou cibulí, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vše posypeme červenou sladkou paprikou a kmínem, podlijeme vodou a pečeme. Když je králík upečený, nalijeme olej a rozškvířenou slaninu na kostičky.
Vhodná příloha : bramborový knedlík
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.