Krkonošská pochoutka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jany ze Smilova.

Suroviny:

20 dkg vepřové kýty
20 dkg vepřových jater
1 lžička mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce rajského protlaku
1 sterilovaná okurka
pár žampionů
1 lžíce sójové omáčky
mletý kmín
1 cibule
pepř
sůl

Postup:

Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a játra, nadrobno nakrájenou papriku a okurku, mletou papriku, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak, nakrájené žampiony, kmín a sójovou omáčku. Trochu podlijeme a dusíme do změknutí masa.

Příloha: brambory, krokety, chléb

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.