Kulička euforie
podle profesionálního kuchaře Iva Růžičky.
Suroviny:
- 350 g piškotového nebo třeného těsta (stejně dobře poslouží sušenky, oplatky, atd.)
- 100 g mascarpone (tvaroh, kysaná smetana)
- 60 g pomazánky z lískových oříšků (např. Nutelly)
Postup:
Smícháme všechny suroviny dohromady tak, aby z nich šly vytvarovat kuličky. Kuličku vždy napíchneme na špejli a obalíme v čokoládové polevě. Posypeme podle chuti třeba kokosem, drcenými oříšky, griliášem či jinou posypovou směsí na cukroví. Dáme ztuhnout do ledničky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.