Kuřecí křídla v mandlích

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny:

  • 800 g horní části kuřecích křídel
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce vegety
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 100 g mandlových lupínků
  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g karotky

Postup:

Křídla očistíme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme na mírném ohni 15 minut. Křídla vyjmeme, necháme zchladnout. Kukuřičný škrob, vegetu a papriku smícháme, vejce rozšleháme, strouhanku smícháme s mandlovými lupínky.

Křídla obalujeme ve směsi škrobu, papriky a vegety, ve vejci a ve strouhance s mandlovými lupínky. Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

Podáváme s dušenou karotkou, čerstvými ředkvičkami a vařenými brambory.

autor: posluchač