Kuřecí pohlazení

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny:

500 g kuřecích prsou
2 cibule
3 stroužky česneku
1 menší pórek
1 velká červená paprika
4 lžíce oleje
200 g kompotovaného ananasu
100 g kešu
100 ml dobrého bílého vína
3 lžíce kečupu
3 lžíce sójové omáčky

Postup:

Maso, cibuli, česnek, pórek a papriku nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve zprudka orestujeme maso. Poté přisypeme cibuli a česnek, vše necháme zpěnit. Dále přidáme papriku a restujeme do změknutí. Nakonec přidáme ananas, pórek a kešu, které můžeme lehce nasekat.

Sójovou omáčku a kečup rozmícháme ve víně a tuto zálivku pak přilijeme do směsi a prohřejeme.

Podáváme s rýží.

Celková doba přípravy je 30 minut.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.