Kuřecí pohlazení
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny:
500 g kuřecích prsou
2 cibule
3 stroužky česneku
1 menší pórek
1 velká červená paprika
4 lžíce oleje
200 g kompotovaného ananasu
100 g kešu
100 ml dobrého bílého vína
3 lžíce kečupu
3 lžíce sójové omáčky
Postup:
Maso, cibuli, česnek, pórek a papriku nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve zprudka orestujeme maso. Poté přisypeme cibuli a česnek, vše necháme zpěnit. Dále přidáme papriku a restujeme do změknutí. Nakonec přidáme ananas, pórek a kešu, které můžeme lehce nasekat.
Sójovou omáčku a kečup rozmícháme ve víně a tuto zálivku pak přilijeme do směsi a prohřejeme.
Podáváme s rýží.
Celková doba přípravy je 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.