Kuřecí prsa na tymiánu
podle paní Margity z Plané.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- olej
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 1 hovězí bujón
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hladké mouky
- kousek másla
- 4 špetky tymiánu
Postup:
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Přendáme je do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě při 200° C po dobu 20 minut. Maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme asi 10 minut dojít.
Na oleji osmahneme do hněda cibuli, přidáme máslo, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme bujónem, přidáme sójovou omáčku, tymián a vše provaříme.
Takto připravenou omáčkou přelijeme kuřecí psa a podáváme s brambory, těstovinami apod.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.