Kuřecí prsa na tymiánu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Margity z Plané.

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 1 hovězí bujón
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kousek másla
  • 4 špetky tymiánu

Postup:

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Přendáme je do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě při 200° C po dobu 20 minut. Maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme asi 10 minut dojít.

Na oleji osmahneme do hněda cibuli, přidáme máslo, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme bujónem, přidáme sójovou omáčku, tymián a vše provaříme.

Takto připravenou omáčkou přelijeme kuřecí psa a podáváme s brambory, těstovinami apod.

autor: posluchač