Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Oliny ze Sokolova.

Suroviny:

500 g kuřecích prsou
100 g smetany ke šlehání
1 velká cibule
1 hermelín bez příchuti
podle chuti koření na maso (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné)
sádlo na vymazání

Postup:

Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme a okořeníme podle chuti.

Dno menšího pekáče vymažeme sádlem a obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180° C asi 1 hodinu - až je maso měkké.

Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru, nejlépe s rýží.

autor: posluchač