Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou
podle paní Oliny ze Sokolova.
Suroviny:
500 g kuřecích prsou
100 g smetany ke šlehání
1 velká cibule
1 hermelín bez příchuti
podle chuti koření na maso (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné)
sádlo na vymazání
Postup:
Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme a okořeníme podle chuti.
Dno menšího pekáče vymažeme sádlem a obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180° C asi 1 hodinu - až je maso měkké.
Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru, nejlépe s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.