Kuřecí stehna s Halali
Kuřecí stehna s Halali pí. Jiřiny z Luk u Žlutic
Suroviny:
1 velkou sklenici zeleninové směsi Halali,
3 lžíce rybízové marmelády,
1 lžičku pálivé papriky,
1 lžičku sladké papriky,
1 lžičku pepře,
3 lžíce hořčice - každou jinou /třeba kremžskou, plnotučnou a francouzskou/.
Postup:
Nejprve smícháme dohromady na kašičku marmeládu, sladkou a pálivou papriku, pepř a hořčice.
Zeleninové Halali propláchneme a rozprostřeme na dno pekáče. Poklademe kuřecími stehny, která pomažeme připravenou kašičkou, na každé stehno ještě položíme anglickou slaninu a pár plátků másla. A v troubě upečeme.
Podáváme s opečenými nebo vařenými brambory a také s rýží.